Konya'da Jeotermal Sera Kurulacak

Yazar:

Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde bulunan jeotermal enerji kaynağı modern sera tesislerinde değerlendirilecek. 46 derecelik bir sıcaklıkta çıkan su "Buhar Energy" firması tarafından kurulacak olan modern sera tesislerinde kullanılacak. Alternatif enerji ile ilgilenen firma 926 bin metrekarelik bir alanı devletten 49 yıllığına kiralamış ve bu alan üzerinde ilk etapta 100 bin metrekarelik bir modern sera tesisi kurulacak. Daha önceki yazımızda jeotermal seracılığın devlet tarafından desteklendiğini belirtmiştik. Destekleme şartlarına ve bilgilerine bu yazıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Şirket yetkililerinin yaptığı açıklamada bu tesislerde iyi tarım uygulamaları çerçevesinde domates yetiştiriliciği yapılacağı ve ilk hedefin ihracat olduğu belirtildi. 100 bin metrekare ile başlanacak olan proje daha sonra 500 bin metrekareye çıkartılacak.

1 yorum → "Konya'da Jeotermal Sera Kurulacak"

hector
10 Mayıs 2012 10:39

modern tesislerde üretilen ürünlerin kalitesi ve verimi daha iyi olacağından pazarlama problemi de olmayacaktır. Global Gap kapsamında üretilen ürünlerin normal ürünlere nazaran daha iyi fiyattan pazarlandığı bilinmektedir.

Yorum Gönder

Neye Bakmıştın

Facebook'ta Bizi Bulun

Modern Seracılık Modern Tarım: Konya'da Jeotermal Sera Kurulacak.
Anarschi Hit Adam