Modern Sera Maliyeti

Yazar:

Modern seralar kurulum aşamasında geleneksel seralara göre biraz fazla maliyetli olabilir. Bunun nedenleri arasında daha modern sistemlerin, yapı malzemelerinin kullanılması, bilgisayar destekli sistemlerin kurulması, topraksız tarım dönüşümünün yapılması gelmektedir.
Maliyet hesabını yaparken bir sürü etken işin içine girmektedir. Eğer sera kuracağımız alanı satın alacaksak birinci kalem olarak bunu yazabiliriz. İkinci olarak sera kurulacak alanın altyapı düzenlemelerinin yapılması. Sera yapı malzemelerinin türü yine başka bir kalemdir. Çelik mi olacak, alüminyum mu olacak. Örtü malzemesinin çeşidi de önemlidir. Plastik, polikarbon ve cam örtü olmak üzere en az üç seçenek vardır. Cam örtü seçeneği diğerlerine nazaran biraz daha pahalı gelmektedir. İçerde kullanılacak iklimlendirme malzemelerinin kalitesi de işin rengini değiştirmektedir.

Evet kısaca "Nedir Bu Modern Seralar" başlıklı yazımızdaki modern sera elemanlarının kalitesine göre maliyet 30 euro ile 40 euro metrekare olarak değişmektedir.









0 yorum → "Modern Sera Maliyeti"

Yorum Gönder

Neye Bakmıştın

Facebook'ta Bizi Bulun

Modern Seracılık Modern Tarım: Modern Sera Maliyeti.
Anarschi Hit Adam