Plastik Sera Örtüsü Çekilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazar:



1-Sera Örtüsü serilirken en uygun zaman sabah güneş doğmadan önceki saatlerdir. Sıcak havada yapılan sermelerde gece hava serinleyince örtü gerilir ve zamanla gerilen yerlerde zayıflama neticesinde yırtılmalar olabilir.

2-Örtüyü sabitlerken aşırı gerdirmekten ve aşırı gevşek bırakmaktan sakınınız. Yine sabitlemede kesinlikle çivi kullanmayınız. Çivi deliği örtünün yırtılmasında birinci adımdır. Plastik çıta ve klipsli veya diğer çivisiz sabitleme yöntemini seçiniz.

3-Sera örtüsünü sermek için seçtiğiniz yerin dikensiz, çivisiz, düz ve temiz bir yer olmasına dikkat ediniz.

4-Sera iskeletleri örtünün ömrünü etkileyen en önemli faktörlerden biridir. İskelet tahtadan ise tahtaların kıymıksız, rendelenmiş olmasına ve örtüye temas eden yerlerin naylonla sarılmış olmasına dikkat edilmelidir. Eğer iskelet demirden ise beyaza boyanması kıymık ve çapak olmaması ve yine örtüyle temas edilen yerlerin naylonla sarılmış olması gerekmektedir.

5-Sera yeri seçilirken yöresel rüzgarların dikkate alınması da örtünün yırtılmasına ve sera içinin ısınmasına etki eder. 
6-İlaçlama yapılırken sera örtüsüne direkt püskürtme yapmayınız. İlaçlar kimyasal madde içerdiğinden örtüyü bozar ve zayıflatır.

0 yorum → "Plastik Sera Örtüsü Çekilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler"

Yorum Gönder

Neye Bakmıştın

Facebook'ta Bizi Bulun

Modern Seracılık Modern Tarım: Plastik Sera Örtüsü Çekilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler.
Anarschi Hit Adam